Review Samsung Galaxy S7

Review Samsung Galaxy S7

Probabil ca cel mai bun mod in care putem testa un telefon/smartphone este sa il scoatem putin la plimbare, poate nu chiar asa putin. Astfel vom putea vedea cum se comporta si cum performeaza in situatii foarte variate si care au un impact maxim asupra utilizatorului.

Putem observa daca devine incet la anumite opertiuni sau cum arata fotografiile facute dar si care este autonomia de care vom beneficia din partea acelui telefon. Astfel am testat si noi modelul de top de la Samsung - Galaxy S7.

Asadar plimbandu-ne cu el am observat ca performanta telefonului precum si experienta utilizatorului au fost, ambele, la un nivel foarte ridicat, poate, de multe ori, chiar peste ceea ce am experimentat cu iPhone 6, iPhone 6s si chiar Google Nexus 6p, ceea ce este remarcabil.

Modelul Samsung Galaxy S7 are dimensiunile si forma perfecte pentru un telefon care va fi purtat in buzunar, display-ul de 5,1 inci nefiind prea mare iar senzatia avuta de fiecare data cand il scoteam din buzunar pentru a face o fotografie sau a verifica navigatia a fost una absolut naturala.

Chiar si in momentul in care l-am scapat pe jos, Galaxy S7, s-a comportat minunat, fara zgarieturi sau alte deteriorari. Este adevarat ca acest lucru s-a intamplat intr-un bar cu podea de lemn iar in situatia contactului cu asfaltul este posibil sa fim la fel de norocosi. Una dintre deficientele pe care le-am remarcat este faptul ca partea din spate realizata din metal si sticla, oricat de aratoasa ar fi, devine extrem de enervanta cand raman pe ea urmele degetelor. Practic, este aproape imposibil sa nu existe pete pe capacul din spate si mai rau este ca acestea au un caracter aproape permanent in timp deoarece sunt foarte greu de curatatat. Oricum si dupa o curatare asidua, parca tot mai ramane o mica umbra.

In voiajul nostru am facut o gramada de fotografii care au confirmat ca imaginile clare si luminoase inregistrate de camera de 12MP, atat in locuri intunecate cat si in contra-lumina, sunt de multe ori mai bine realizate decat cele obtinute cu un iPhone 6 sau iPhone 6s. Exista inca un zgomot digital, in fotografiile facute cu lumina redusa insa nu mai este atat de deranjant. Nu putem spune lucruri foarte bune despre camera frontala de 5MP, mai ales pentru ca aceasta este folosita pentru selfie-uri sau video-call, insa este totusi o camera de numai 5MP, ceea ce se poate vedea, mai ales la selfie-uri, care par cumva nefiresti.

Odata cu lansarea si customizarea noului Android pentru Galaxy S7 s-au eliminat o mare parte din pasii intermediari in realizarea de setari sau operarea telefonului. Practic, navigarea intre meniuri se realizeaza direct si simplu fara click-uri inutile, meniuri si sub-meniuri nesfarsite.

Autonomia oferita de acumulator este si ea foarte buna ajungand intr-o zi cu utilizare intensa (video, foto, download etc.) la aproximativ 16 ore. Prin comparatie, acelasi test realizat cu iPhone 6s a aratat o autonomie de numai 10.5 ore.

Chiar daca nu este atat de sexy precum fratele sau geaman Galaxy S7 EDGE, Samsung Galaxy S7 este un telefon superb realizat si cu niste performante la care putini se asteptau. Fireste ca asteptarile tuturor erau ca noul model sa-si depaseasca predecesorul, insa nu in an aceasta masura.

In ceea ce priveste pretul, Samsung Galaxy S7, nu este nici pe departe un smartphone ieftin, pretul lui variind intre 595$ si 695$, este un smartphone pe care daca ti-l permiti, merita!

Plusuri si minusuri

Ne place Nu ne place
Performanta oferita Aspectul selfie-urilor este nenatural
Autonomia bateriei Cititorul de amprenta este lent
Calitatea fotografiilor (12MP) Butonul de POWER se apasa usor in buzunar/geanta
Realizarea si atentia la detalii Display ilizibil in lumina puternica
Optimizarea aplicatiilor
Senzatia de natural in utilizare

Concluzii

    Nu putem spune ca Samsung Galaxy S7 este un smartphone ieftin, el fiind un model de top, insa este un smartphone care isi merita toti banii, iar comparativ cu alte mdele de to de pe piata este una dintre cele mai bune optiuni, daca nu cea mai buna.