Review Huawei P9 Plus

Review Huawei P9 Plus

Despre Huawei P9 putem spune, intr-un cuvant, ca este un telefon complet. Numarul de optiuni si functionalitati este cu adevarat impresionant atat din punct de vedere al performantei livrate cat si al design-ului si poate singura problema pe care o are producatorul din China este ca si concurenta ofera modele extraordinar de bine realizate si performante.

Dar sa lasam concurenta la o parte si sa vorbim despre noul Huawei P9 si fratele sau mai mare Huawei P9 Plus. Ambele ofera functionalitati noi si performante precum sistemul de doua camere, ecrane mai mari, mai mult spatiu de stocare si sunet de calitate mai buna decat cele ale predecesorilor.

La fel ca si fratele mai mic, Huawei P9 Plus se prezinta intr-un design familiar, cu colturi rotunjite si antena exterioara vizibila ceea ce aminteste intr-o oarecare masura cu design-ul iPhone 4 sau 4s.

Desi exista asemanari cu modelele de top oferite de alti producatori, exista si niste diferente notabile. Prin modul de organizare si de constructie, cei de la Huawei au reusit ca in ciuda ecranului de 5.5 inci cu care este echipat Huawei P9 Plus, acesta sa fie mai mic decat competitorul sau direct de la Apple, iPhone 6s Plus. Avand dimensiuni mai reduse decat modelul de la Apple Huawei P9 Plus are un aspect mai compact cu atat mai mult cu cat grosimea lui este de numai 6.98mm, mai subtire decat iPhone 6s Plus (7.3mm) si decat modelul de la Samsung cu ecran de 5.5 inci Samsung Galaxy S7 Edge (7.7mm), desi trebuie spus ca Samsung S7 Edge este mai scurt si mai ingust.

Luand in calcul toate acestea la care putem adauga si greutatea de 162g este clar ca Huawei P9 Plus poate fi utilizat foarte usor fiin deosebit de ergonomic. Este adevarat ca persoanele cu manile mai mici vor avea unele dificultati in utilizarea acestui smartphone si il vor considera putin prea mare.

Dar sa aruncam o privire si la functionalitatile pe care acest telefon le ofera.
Noul Huawei P9 este echipat cu noul scanner de amprenta de la Huawei care este mai rapid decat cel deja forte performant care echipa Huawei Mate8. Acesta se traduce intr-un timp mai scurt de recunoastere a amprentei si de deblocare a telefonului, chiar si in situatia in care mana este umeda sau mediul in care utilizatorul se afla este unul foarte umed.

O alta particularitate care a starnit un mare interes este sitemul de doua camere de 12MP, cu lentile Leica, cu un senzor color si unul alb-negru. Cele doua camere functioneaza la unison pentru a imbunatati la maxim imaginile inregistrate, Huawei declarand ca imbunantirile aduse de acest sistem determina o crestere in ceea ce priveste sensibilitatea la lumina de 200% si a contrastului de 50%, ceea ce nu este nici pe departe putin. Camerele sunt completate de un sistem de focalizare automata cu raza laser si chiar daca Huawei a renuntat la sistemul de stabilizare a imaginii de pe P9 Plus, a compensat lipsa acestuia prin folosirea unui shutter mai rapid care permite fotografierea subiectelor in miscare fara probleme. Camera echipata cu senzor alb-negru poate functiona independent daca din meniu se selecteaza setarea de MONOCHROME insa camera color nu poate fi utilizata independent de cea alb-negru. O alta functie de apreciat este cea de re-focalizare, pe care am mai vazut-o si la sistemul de doua camere care echipeaza HTC One M8, aceasta functie iti permite sa focalizezi un anumit obiect si sa blurezi imaginea din jurul lui.

Ca si alti producatori, Huawei, a implementat pe modelul P9 Plus cu ecran de 5.5 inci tehnologia "press-touch" care este similara mai cunoscutei "3D Touch" disponibila la modelele iPhone 6S si 6S Plus de la Apple. Aceasta tehnologie adauga un nou nivel de control prin apasarea ecranului ceea ce duce la cresterea numarului de actiuni pe care utilizatorul le poate realiza. In prezent exista 18 aplicatii native care suporta controlul prin "press-touch" dar aceasta functionalitate este inca la inceput. Huawei, ca si alti producatori isi pun speranta in dezvoltatorii independenti care, in timp, vor implementa in aplicatiile proprii suport pentru aceasta functionalitate.

Ecranele ambelor modele P9 au rezolutie HD, ceea ce inseamna ca ecranul cu care este echipa P9 Plus are o densitate de pixeli pe inci mai mica decat cea de la P9. Huawei P9 fiind echipate cu ecrane Super AMOLED, desi imaginea pe ecran este luminoasa si foarte clara, nu se compara cu ecranele QHD cu care sunt echipate Samsung Galaxy S7 Edge sau LG G5

Procesorul cu are este echipat Huawei P9 este cel fabricat intern de catre producatorul chinez Kirin 955 cu opt nuclee. Un procesor pe 64 biti care impreuna cu cei 4GB de memorie RAM furnizeaza mai multa putere de calcul decat este necesara, chiar daca acest smartphone ruleaza Android Marshmallow cu interfata dezvoltata to de Huawei EMUI 4.1.

Desi este, in mod evident, un smartphone cu multiple imbunatatiri fata de modelele anterioare, inca nu se ridica la nivelul modelelor din aceeasi clasa oferite de Samsung, HTC sau LG atat din punct de vedere al design-ului cat si al interfatei cu utilizatorul.

Se pare ca odata cu noua familie Huawei P9 producatorul din China aduce si o modificare a politicii de pret practicate. Daca la modelele de top anterioare oferite de Huawei, pretul era sensibil mai mic decat cel al altor smartphone-uri oferite de competitie, odata cu Huawei P9 pretul este foarte aproape de cel al pietei.

In ceea ce priveste autonomia, Huawei promite ca multumita acumulatorului de 3,400mAh cu care este dotat P9 Plus se poate ajunge la 48 ore autonomie pentru o utilizare normala sau 28 ore in cazul utilizarii intense.

Plusuri si minusuri

Ne place Nu ne place
Performanta oferitaDisplay-ul Super AMOLED
Calitatea fotografiilor realizateDesign-ul reutilizat
Optiunea de FastCharging Pretul foarte apropiat de cel al Galaxy S7 Edge
Grosimea de sub 7mm

Concluzii

    Este adevarat ca imbunatatirile aduse de cei de la Huawei pentru noua familie P9 sunt extraordinare insa cu exceptia sistemului de doua camere de 12MP, Huawei nu a reusit sa faca din P9 acel model care sa depaseasca in adevaratul sens al cuvantului moedelele de top oferite de competitie. La acest dezavantaz se adauga si faptul ca pretul acestor smartphone-uri se apropie,putem spune, periculos de mult de cele ale competitorilor.